Üdvözlünk Lipótvárosban

Az V. kerület egyik városrésze, Lipótváros Magyarország közigazgatási és pénzügyi központja. Budapest elsőszámú turisztikai célpontja, számos történelmi látványosság otthona. Világszintű gasztronómiai szolgáltatásokkal és éjszakai élettel rendelkezik, emelett lakóingatlanokat tekintve a város legdrágább környéke.

 

TULAJDONSÁGOK

A SZOMSZÉDOK
Külföldi befektetőktől, alkalmi turistákon, pályakezdőkön, a környék “veterán” lakóin át fiatal családokig mindenkit megtalálsz itt.

MIT VÁRHATSZ EL
A legjobb kávézók, éttermek, divatboltok mind sétatávolságra vannak.

ÉLETSTÍLUS
A felgyorsult hétköznapokat számos kis park és teraszos étterem ellensúlyozza.

MIT NE VÁRJ EL
Állandó nyüzsgés jellemzi, szóval nyugodt életre és nagy élettérre itt ne számíts.

AZ INGATLAN PIAC
Akár egy felújítandó, 100 éves házban szeretnél lakást, akár egy újépítésű luxus ingatlant, mélyen a pénztárcádba kell nézni.

AMIVEL SZERELEMBE ESEL
Kozmopolita közössége, energiája és sokrétű szórakozási lehetőségeivel könnyű szerelembe esni.

Lokáció

 

Lipótvárost a Belváros, Újlipótváros és Terézváros határolja.

Közlekedés

Deák tér: 9 perc (tömegközlekedéssel), 6 perc (autóval)
Clark Ádám tér: 10 perc (tömegközlekedéssel), 5 perc (autóval)
Nyugati pályaudvar: 8 perc (tömegközlekedéssel), 8 perc (autóval)
Keleti pályaudvar: 15 perc (tömegközlekedéssel), 13 perc (autóval)

Siófok: 2 óra (tömegközlekedéssel), 1,5 óra (autóval)
Velencei tó: 1,5 óra (tömegközlekedéssel), 48 perc (autóval)
Mecsek: 3 óra (tömegközlekedéssel), 2,5 óra (autóval)
Badacsony: 3,5 óra (tömegközlekedéssel), 2,5 óra (autóval)

A környékről

 

Lipótváros

Történelmi városrész modern és energetikus életérzéssel.

Lipótváros Budapest azon városrésze amit világszerte sokan felismerhetnek filmekből, képeslapokról. Otthona a Parlamentnek, a Magyar Nemzeti Banknak, a Tözsdepalotának, a Néprajzi Múzeumnak, az MTA-nak, a Gresham-palotának. Történelmi jelentőségű, építészetileg fontos környék, miközben a város legnagyobb presztízs értékű lakóépületei is itt találhatóak.

V. kerület Lipótváros ismertető Falk Miksa utca

A Szomszédok

Mivel Lipótváros az ország pénzügyi és közigazgatási központja, így ennek megfelelően sokszínű lakóközösséggel rendelkezik.

Az épületek lakói között a külföldi befektetőktől, alkalmi turistákon, pályakezdőkön, a környék “veterán” lakóin át fiatal családokig mindenkit megtalálsz.

Az utcákon öltönyös üzletembereken át, az Erzsébet téren gördeszkázó iskolásokig mindenkivel találkozhatsz. Esténként pedig nem csak az egész városból, hanem a régióból beutazó, szórakozni vágyó fiatalokkal telnek meg az éttermek, szórakozóhelyek és terek.

 

V. kerület Lipótvárosi ismertető

Mit várhatsz el

Menő éttermek, kávézók, divatboltok, minden karnyújtásnyira.

Ha már itt vagy, betaxiztál vagy tömegközlekedtél, netán leparkoltál (vagy olyan szerencsés vagy hogy van mélygarázs helyed, esetleg itt laksz) akkor a nehezén túl vagy. Akár egy sétára vágysz, üldögélni egy parkban, koncertre vagy buliba mennél, mindenre meg van a lehetőséged, miközben a legdrágább és a legolcsóbb (de mégis jó minőségű) éttermek közül választhatsz. Ha az irodád, munkahelyed is Lipótvárosban van akkor nincs is okod elhagyni a környéket, ha mégis, akkor innen könnyen eléred a város többi részét tömegközlekedve is.

Életstílus

Vibráló és pörgős, Budapest legjobbjai egy lépésre az ajtódtól.

Itt mindig történik valami, napközben az üzleti életé, esténként a szórakozásé a főszerep. Az Erzsébet tér népszerű központja a városnak, mindegy melyik évszakról legyen szó. A Fashion Street mindig nyüzsög a külföldi és hazai látogatóktól egyaránt. A belvároshoz közeli luxus épületektől a távolabbi bérházakig mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt itt.

V. kerület Lipótváros ismertető Akvárium

Mit ne várj el

Csendes estéket és nagy életteret.

Lipótváros nem arról híres, hogy a nyugalmat keresőknek adjon otthont – bár vannak csendes utcái és szegletei, nappal nagyrészt a forgalomtól, este a partyktól hangos. És persze a parkolás, egyszerű parkolásról nem érdemes itt álmodni.

Az ingatlan piac

Ikonikus épületek és a város egyik legdrágább környéke.

Akár egy felújítandó, 100 éves vagy annál régebbi házban szeretnél lakást, akár egy újépítésű luxus ingatlant, mélyen a pénztárcádba kell nyúlnod. Elég nagy a szórás, a teljesen új penthouse otthonoktól kezdve, a minőségi felújított lakásokon át a lerobbant ablaktalan lakásokig mindent megtalálsz. A lakásállomány nagy része olyan (külföldi vagy hazai) befektetők tulajdonában van akik rövid és hosszú távon bérlésre adják ki ingatlanjaikat.

 

V. kerület Lipótváros ismertető ingatlanpiac

Amivel szerelembe esel

Romantikus utcák, kozmopolita és energetikus közösség.

Bár Lipótváros központi szerepéről híres, mégis panorámája van a Dunára, rengeteg romantikus szűk utcával van tűzdelve, ahol olyan nemzetközi közösség mozog nap mint nap ami világvárossá teszi nem csak a kerületet, hanem a várost is.

 

V. kerület Lipótváros ismertető

Ingatlant keresek Lipótvárosban