Üdvözlünk Külső-Terézvárosban

Külső-Terézváros a Nyugati pályaudvar − Nagykörút − Podmaniczky utca vonalától keletre fekszik. Külső-Terézváros az egyik legautentikusabb pesti életérzést képviseli. Városi paloták, szecessziós épületek, nyüzsgő csomópontok és csendes, szűk utcák váltják egymást. Sok a kisebb, egyedi kávézó, étterem és bár, a város legújabb alternatív helyei ezen a környéken nyílnak. A Városliget felé haladva elérjük a villanegyedet, más néven a Diplomatanegyedet.

Diplomatanegyedként a Szondi utca – Dózsa György út – Városligeti fasor – Bajza utca által közrefogott elegáns villanegyedet hívjuk. Sok nagykövetség épülete található meg errefelé, neve innen ered. A városi villák legszebb épületei itt találhatóak, kiváló állapotú, 19. századi városi paloták, óriási kertekkel. A környék közlekedése kiváló, központisága ellenére nyugodt. Pesten a leginkább a luxus élményét itt találhatjuk meg.

Külső-Terézváros adottságainak köszönhetően tökéletes lehet azoknak, akik szeretnének a belváros közelében maradni, de kissé csendesebb, zöldebb életteret választanának.

 

TULAJDONSÁGOK

A SZOMSZÉDOK
Külső-Terézvárosban több kisgyermekes család él, mint Belső-Terézvárosban. Emellett sok a külföldi lakó is, a nagykövetségek és egyéb külügyi intézmények miatt.

MIT VÁRHATSZ EL
Külső-Terézváros nyugodtabb és csendesebb része a város belső kerületeinek. Több a zöld terület, valamint a szomszédban található Városliget is közel van.

ÉLETSTÍLUS
Piacok, termelői üzletek, művésztelepek, kis üzletek, fenntartható kávézók és különleges éttermek. Külső-Terézváros tökéletes azoknak, akik nem szeretnek beolvadni a tömegbe és a tudatosabb lehetőségeket keresik az életben.

MIT NE VÁRJ EL
Bár csendesebb, mint Belső-Terézváros, nem kertvárosról beszélünk. Nincsenek a nagypolgári házaknak óriási kertjei, ahogy a forgalom sem kisebb itt, mint a belvárosban.

AZ INGATLAN PIAC
A Külső-Terézvárosi villák, Andrássy úti paloták és lakások a legkomolyabb magyar és külföldi üzletembereket, diplomatákat vonzzák.

AMIVEL SZERELEMBE ESEL
A bérpaloták, a villanegyedek Budapest építészeti aranykorát idézik. A Külső-Terézvárosi mentalitás az egyediség és a nagyvárosiasság elegye. Ha szeretnél az élet központjában maradni, de kitűnnél a tömegből, ez a tökéletes választás!

Lokáció

 

Külső-Terézvárost Erzsébetváros, Belső-Terézváros, Újlipótváros és Zugló határolja.

Közlekedés

Deák tér: 9 perc (tömegközlekedéssel), 7 perc (autóval)
Clark Ádám tér: 20 perc (tömegközlekedéssel), 15 perc (autóval)
Nyugati pályaudvar: 10 perc (tömegközlekedéssel), 5 perc (autóval)
Keleti pályaudvar: 10 perc (tömegközlekedéssel), 5 perc (autóval)

Siófok: 2,5 óra (tömegközlekedéssel),  1 óra 10 perc (autóval)
Velencei tó: 1,5 óra (tömegközlekedéssel), 45 perc (autóval)
Mecsek: 3 óra (tömegközlekedéssel), 2,5 óra (autóval)
Badacsony: 3,5 óra (tömegközlekedéssel),2,5 óra (autóval)

A környékről

 

Külső-Terézváros

Zöld kertek, villák és bérházak a város szívében.

Külső-Terézváros, bár elhelyezkedése központi, egy kissé nyugodtabb, csendesebb környék. Építészeti szempontból kiemelkedő, hiszen itt található a különleges villanegyed is. A Városliget és a Hősök tere közelsége miatt kulturális és turisztikai szempontból is kiemelkedő.

VI. kerület Külső-Terézváros

A Szomszédok

Diplomaták, családok, fiatalok, idősebbek, művészek mind élnek itt.

A szomszédság elég változatos. Több idős ember él itt, akinek családja generációk óta birtokol itt ingatlant. A külügyi vonatkozása miatt a környéknek több a külföldi is, viszont a turista kevesebb. De sok fiatal is lakik itt, több egyetem is könnyen megközelíthető Külső-Terézvárosból.

VI. kerület Külső-Terézváros

Mit várhatsz el

Trendi, tudatos kávézók, egyedi üzletek, zöldterületek.

Külső-Terézváros a város egy igazán különleges, élhető arcát mutatja, akár kisgyermekkel, háziállattal is. A kisföldalattinak köszönhetően remekül megközelíthető. Külső-Terézvárosban nem kell sokat sétálni, hogy kicsit fák között legyünk. A közeli Városliget mellett több parkos terület is várja az erre élőket.

VI. kerület Külső-Terézváros
VI. kerület Külső-Terézváros
VI. kerület Külső-Terézváros

Életstílus

Fenntarthatóság és modernség jellemzi Külső-Terézvárost.

Mivel Külső-Terézváros kevésbé nyüzsög a turistáktól, mint a belváros, más típusú vendéglátóipari helyek is nyílnak errefelé. A fókuszban a fenntarthatóság, a tudatosság, az újhullámos technikák és ízek állnak, mind az éttermek, mind a kávézók szempontjából. A kis utcákban pedig egyedi üzletekre bukkanhatunk.

VI. kerület Külső-Terézváros

Mit ne várj el

Ez nem a külváros.

Annak ellenére, hogy Belső-Terézvároshoz, és főként a Belvároshoz képest egy csendesebb, zöldebb környékről beszélünk, ez inkább oázis, mint a nyugalom szigete. A forgalom itt is viszonylag nagy, valamint egészen más élményt nyújt, mint egy kertváros.

VI. kerület Külső-Terézváros
VI. kerület Külső-Terézváros

Az ingatlan piac

A kínálat széles skálán mozog.

A Belvároshoz és Belső-Terézvároshoz hasonlóan itt is megtalálhatóak a luxuskategóriás épületek, komplett villák és villa lakások, azonban a keskeny utcák több történelmi, de felújításra váró bérházat rejtenek az alacsonyabb árfekvésből. Mindenki megtalálhatja itt a számítását aki befektetni vagy vásárolni akar, az egyetemisták, fiatal pályakezdők és családokon át a diplomaták is.

VI. kerület Külső-Terézváros
VI. kerület Külső-Terézváros

Amivel szerelembe esel

Az épületek és a miliő.

A városi villák, a Diplomatanegyed, mind olyan adalékok a Külső-Terézvárosi élethez, amit máshol nem lehet megtapasztalni. Egy olyan kor milliőjét idézik, modernitással vegyítve, amikor Budapest megkezdte tündöklését.

VI. kerület Külső-Terézváros

Ingatlant keresek a Külső-Terézvárosban