Üdvözlünk a VII. Kerületben

Budapest VII. kerületét Erzsébetvárosként szoktuk emlegetni. A főváros legkisebb kerülete, mégis itt a legnagyobb a népsűrűség. Nagyon pezsgő, változatos, diverz kerület. A belváros ritmusa itt vehető fel igazán. Rengeteg étterem, bár, szórakozóhely található a VII. kerületben. Itt van a város történelmi zsidónegyede is. Kis mérete ellenére nagyon változatos környék, egészen eltérő hangulatot tapasztalhatunk különböző pontjain.

Északnyugatról a Király utca, északkeletről a Dózsa György út, délkeletről a Rákóczi út, a Thököly út és a Verseny utca, délnyugatról pedig a Károly körút határolja. Két részre osztjuk, Belső-, és Külső-Erzsébetváros. Tömegközlekedéssel legkönnyebben a Nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamos járatokkal, valamint a kerület szélén futó M2-es metróval érhető el. A kerület határán található a Keleti pályaudvar, melynek területe már a VIII. kerület része.

A VII. kerület hangulata vibráló, az éjszakai élet pesti központja. Sok a turista általában, főleg a nyári időszakban. Az V. kerülettel ellentétben az itt található vendéglátóipari egységek kevésbé elegánsak, inkább újítják, modernek és művésziek. A városrész tele van vintage üzletekkel, művészek workshopjaival és az utcákat színes falfestmények dobják fel.

 

TULAJDONSÁGOK

A SZOMSZÉDOK
Erzsébetváros a 2000-es években vált újra népszerűvé. Sok hazai és külföldi befektető látott fantáziát az idők során egyre központibbá váló kerületben. Ennek köszönhetően sok új apartmanház épült a régi bérházak helyére. Ezeknek az épületeknek a nagy része hostel, hotel, vagy airbnb lett. Számíts rá, hogy sok külföldi szomszédod lesz itt, gyakran turisták, akik csak pár napot töltenek a városban.

MIT VÁRHATSZ EL
Folyamatos pezsgést, a legmenőbb újdonságokat, diverzitást és fiatalos, különleges lendületet.

ÉLETSTÍLUS
Ha vonz az egyediség, a művészet és a szabadság, Erzsébetváros tökéletes választás számodra. A legújabb étel és ital különlegességeket mindig itt tudod először kipróbálni. Este számtalan buli és bár vár arra, hogy felfedezd. Hétvégén termelői és kézműves piacok, dizájner üzletek és kulturális programok sokasága közül lehet választani.

MIT NE VÁRJ EL
Erzsébetváros Budapest legnyüzsgőbb és leghangosabb kerülete. Bár vannak csendesebb részei, összességében, ha pihenésre vágysz, nem ajánljuk. Az élénk éjszakai életnek köszönhetően a kerület kissé koszosabb, elhanyagoltabb tud lenni.

AZ INGATLAN PIAC
A sok külföldi befektetésnek köszönhetően az árak elég magasak a kerületben. Ám mivel a külföldiek által a leginkább kedvelt környék, könnyű az itt megvásárolt ingatlanból szálláshelyet kialakítani. Hamar visszahozza ára sokszorosát.

AMIVEL SZERELEMBE ESEL
Erzsébetváros hangulata összehasonlíthatatlan a város bármelyik másik kerületével. Befogadó, színes, szabad hangulata teljesen magával ragadó.

Lokáció

 

A VII. kerület Budapest központjában helyezkedik el, az V., VI., XIV., VIII., IX. kerületek határolják.

A VII. Kerület városrészei

Tudj meg mindent a VII. kerület városrészeiről és találd meg a neked megfelelőt.

Ingatlant keresek a VII. kerületben