Üdvözlünk
Belső-Erzsébetvárosban

Belső-Erzsébetváros a Király utca, Erzsébet-körút, Károly körút, és Rákóczi út által határolt részeket foglalja magába. A környék megismételhetetlen hangulatát a gyönyörű régi épületek, a színes festményekkel teli tűzfalak és a leghangulatosabb, izgalmas hipszter üzletek és éttermek, bárok egyvelege adja.

Belső-Erzsébetváros három lenyűgöző zsinagógával is büszkélkedhet, köztük Európa legnagyobb zsinagógája, a Dohány utcai is itt található. A zsinagógák mellett több olyan épület is őrzi az egykori gettó emlékét, amelyeket mára kevesen, vagy nem is használnak. Mégis történelmi és kulturális jelentőségük meghatározó, kiegészíti Belső-Erzsébetváros modern jellegét.

A környék, hangulatából és lakóközösségéből fakadóan nyitott, az új ötletek, vállalkozások megvalósítására ideális terep. Rengeteg kisvállalkozás található meg Belső-Erzsébetvárosban, legyen szó akár termékekről, társadalmi kezdeményezésekről, éttermekről, kávézókról. A gasztronómia, szórakozás kultúra kedvelőinek tökéletes lakóhely.

 

TULAJDONSÁGOK

A SZOMSZÉDOK
Sok turista száll meg a városnak ebben a részében. Sok a hotel, hostel és airbnb, így a társasházak lakóközössége gyorsan változik. Sok fiatal is él itt albérletben, valamint a régi bérházakban többnyire idősek laknak.

MIT VÁRHATSZ EL
Pörgést, különleges élményeket és felszabadult hangulatot. Belső-Erzsébetváros atmoszférája teljesen különbözik más budapesti környékekétől.

ÉLETSTÍLUS
Ha fontos számodra az egyediség, az önkifejezés, akkor Belső-Erzsébetváros a tökéletes választás. A környék különleges hangulata átragad a lakókra is, az élet napközben lassabb, nyugodtabb és este indul be igazán a pörgés.

MIT NE VÁRJ EL
Nyugalmat, kihalt utcákat, pedáns rendet.

AZ INGATLAN PIAC
A 2000-es évektől kezdve pezseg a környék ingatlanpiaca. Az árak magasak, de ideális környék befektetési szempontból.

AMIVEL SZERELEMBE ESEL
A sokszínűség és a felszabadultság azonnal magával ragad mindenkit. A nyüzsgő, pezsgő, színes utcák végtelen lehetőséget és élményt ígérnek.

Lokáció

 

Belső-Erzsébetvárost a Külső-Erzsébetváros, Terézváros, a Belváros és Józsefváros határolja.

Közlekedés

Deák tér: 8 perc (tömegközlekedéssel), 4 perc (autóval)
Clark Ádám tér: 17 perc (tömegközlekedéssel), 13 perc (autóval)
Nyugati pályaudvar: 5 perc (tömegközlekedéssel), 3 perc (autóval)
Keleti pályaudvar: 16 perc (tömegközlekedéssel), 12 perc (autóval)

Siófok: 2 óra (tömegközlekedéssel),  1,5 óra (autóval)
Velencei tó: 1,5 óra (tömegközlekedéssel), 43 perc (autóval)
Mecsek: 3 óra (tömegközlekedéssel), 2,5 óra (autóval)
Badacsony: 3,5 óra (tömegközlekedéssel),2,5 óra (autóval)

A környékről

 

Belső-Erzsébetváros

Művészet, szabadság, modern és klasszikus.

A 19.században a környéken voltak a zsidóság életének főbb központjai. Az ebből az időszakból fennmaradt épületek határozzák meg Belső-Erzsébetváros jellegét. A város három legismertebb zsinagógája is itt található. Az ezredforduló után egyre népszerűbbé vált a kerület. Ennek köszöhetően indult be a környék dzsentrifikációja, rengeteg különleges étterem, bár, szórakozóhely nyílt a VII. kerület ezen részén.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros

A Szomszédok

Turisták, fiatalok, befektetők és többgenerációs Erzsébetvárosiak.

Belső-Erzsébetvárosban sok a régi, kevésbé jó állapotú bérház. Az ezekben a házakban található lakások egy része önkormányzati lakás, míg a másik része főként időseké, akiknek már a családjuk is itt élt. Az újonnan felépülő társasházak nagy része hotel, vagy hostel, illetve az ezekben található lakások főként airbnbk.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Mit várhatsz el

Különleges atmoszférát, pezsgést, művészies életvitelt.

Belső-Erzsébetváros remek lehetőségeket tartogat azoknak, akik a megszokottól elszakadnának. Friss, lendületes, hipszter éttermek, bárok, galériák, üzletek nyílnak nap, mint nap. Inspiráló közeg mindenkinek, aki nyitott az újra.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros
VII. kerület Belső-Erzsébetváros
VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Életstílus

Felszabadultság, nyitottság, egyediség.

A hangulat Belső-Erzsébetvárosban kissé hektikus, mégis sokkal felszabadultabb és egyedibb, mint a város más részein. Mindennaposak a kulturális, művészeti programok, rendezvények, bulik. Míg a délelőttök általában lassabban telnek, a specialty kávézók és kézműves pékségek környékén, estére felpörög a VII. kerület belső része.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Mit ne várj el

Csendet, nyugalmat, pedáns rendet.

Nem véletlen lett a médiában “Bulinegyed” Belső-Erzsébetváros másik neve. A hétköznapokon is nagy a pörgés, hajnalig tartanak a bulik, másnap pedig nem olyan rendezett az utcakép sem.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros
VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Az ingatlan piac

A külföldi befektetések paradicsoma.

A sok külföldi befeketetésnek köszönhetően magasak az ingatlanárak a környéken. Viszont a környék népszerűsége óriási a turisták számára. Ezért egy itt megvásárolt ingatlant mindenképp érdemes lehet szálláshellyé alakítani. Az ára így hamar megtérül.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Amivel szerelembe esel

Az utánozhatatlan vibrálással.

Belső-Erzsébetváros egy igazi kis oázis Budapest szívében. Annyira más a hangulata a város többi részéhez képest, ami igazi egyediséget kölcsönöz neki. Egyszerre nyugtat meg és tölt fel a környék atmoszférája.

VII. kerület Belső-Erzsébetváros

Ingatlant keresek Belső-Erzsébetvárosban