Üdvözlünk
Külső-Erzsébetvárosban

Külső-Erzsébetvárost a Damjanich utca, a Dózsa György út, a Thököly út és a Rottenbiller utca határolják. A 19. századig viszonylag lakatlan része volt a városnak, mezőgazdasági célra használták csupán. A város növekedésével és fejlődésével egyre beépült ez a kerületrész is.

A városrész hangulatát a századforduló előtt épülő klasszicista bérházak adják, valamint a zöldterületek. Nyugodtabb és csendesebb, mint Belső-Erzsébetváros, így alkalmasabb azoknak, akik lassabb életvitelre vágynak.

Külső-Erzsébetváros mellett a VII. kerület fontos része a Ligetváros is. A Ligetváros Budapest VII. kerületének (Erzsébetváros) a Városliget vonzáskörzetébe tartozó területe. A Ligetváros elnevezést a kétezres évek eleje óta használják erre a részre. A Ligetvárost az István utca – Dózsa György út – Damjanich utca – Rottenbiller utca négyszög határolja. Legnevezetesebb utcája a patinás Damjanich utca, amely a terület bevásárló utcája is egyben.

 

TULAJDONSÁGOK

A SZOMSZÉDOK
Az itt élők nagy része több generáció óta él Külső-Erzsébetvárosban. A bérházak sok lakása albérlet. Több külföldi is él ezen a városrészen. A Ligetvárosban sok az új beruházás, így sok fiatal költözött ide az elmúlt években.

MIT VÁRHATSZ EL
Külső-Erzsébetváros és a Ligetváros is nyugalmat kínál, a belvárostól elérhető közelségben. Ideális, ha a természet közelségére vágyunk.

ÉLETSTÍLUS
A Külső-Erzsébetvárosiak életstílusa hasonló Külső-Terézvároséhoz, csak sokkal hétköznapibb. Sok a fenntartható, természetközeli opció, mind a bevásárlás, mind a piacok, mind a szórakozás terén. Emellett a Városliget közelsége mind kulturális, mind pihenés szempontjából meghatározó.

MIT NE VÁRJ EL
Míg Ligetváros főként újabb beruházásairól ismert, a Külső-Erzsébetvárosi bérházak kevésbé jó állapotúak. Régebben ez rossz környékként volt ismert, ám mára már ezen nem kell aggódni.

AZ INGATLAN PIAC
Míg a régebb, kevésbé jó állapotú bérházakban könnyebben és olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni, a Ligetvárosi ingatlanok ára magas.

AMIVEL SZERELEMBE ESEL
Ha fontos számodra az aktív kikapcsolódás, a zöld környezet, a lazaság, az önkifejezés és a fenntarthatóság, Külső-Erzsébetváros lesz a kedvenced!

Lokáció

 

Külső-Erzsébetvárost a Belső-Erzsébetváros, Terézváros, Józsefváros és a XIV. Kerület határolja.

Közlekedés

Deák tér: 8 perc (tömegközlekedéssel), 4 perc (autóval)
Clark Ádám tér: 17 perc (tömegközlekedéssel), 13 perc (autóval)
Nyugati pályaudvar: 5 perc (tömegközlekedéssel), 3 perc (autóval)
Keleti pályaudvar: 16 perc (tömegközlekedéssel), 12 perc (autóval)

Siófok: 2 óra (tömegközlekedéssel),  1,5 óra (autóval)
Velencei tó: 1,5 óra (tömegközlekedéssel), 43 perc (autóval)
Mecsek: 3 óra (tömegközlekedéssel), 2,5 óra (autóval)
Badacsony: 3,5 óra (tömegközlekedéssel),2,5 óra (autóval)

A környékről

 

Külső-Erzsébetváros

Külső-Erzsébetváros a VII. kerület csendesebb része, egyik határa a Keleti pályaudvar. Elhelyezkedésének köszönhetően vannak kevésbé jó környékek is, de alapvetően jó a közbiztonság. A Ligetváros a Városliget vonzáskörzetébe tartozó területe. A Liget közelsége az itt élők identitásának erős része.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros

A Szomszédok

Diverzitás és béke.

Sok a külföldi lakó errefelé, mivel közel van a központhoz, de megfizethetőbb, mint Belső-Erzsébetváros például. Ennek köszönhetően a kerületrész lakóközössége diverz. Békés együttélés és nyitottság jellemzi a városrészt. A Ligetvárosnak sok a családos és fiatalabb lakója, ez pezsgő energiákat hoz a városrész életébe.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Mit várhatsz el

Természetközeliség és nyugalom.

A Városliget meghatározó szerepet tölt be az itt élők életében. Sok kulturális programnak, szórakozóhelynek, vendéglátóipari egységnek, sportolási és pihenési lehetőségek ad otthont. Ideális, ha kisgyerekkel, vagy kutyával költöznél. Változatos üzletekre és éttermekre, nyugodt mindennapokra, jó közlekedésre és kiszámíthatóbb árakra számíthatsz a VII. kerületnek ennek a részén.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros
VII. kerület Külső-Erzsébetváros
VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Életstílus

Lazaság és nyitottság.

Belső-Erzsébetvároshoz képest itt lassabban és nyugodtan telnek a hétköznapok. Kevesebb a turista, az éjszakai élet sokkal visszafogottabb és halkabb. A kiváló tömegközlekedésnek köszönhetően nagyon könnyen és hamar megközelíthető a belváros.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Mit ne várj el

Kevés felújítás, sokszínű lakóközösségek.

Bár Ligetvárosban sok az új beruházás, Külső-Erzsébetvárosban sok utca és ház nem a legjobb állapotban van. Sok közülük alapos felújításra szorul rá. A négyemeletes házakban általában nincs lift, gyakran a ház belső udvarának köszönhetően a lakások kevésbé világosak. Régebben ez a városrész veszélyesnek számított, szerencsére mára már ez nem így van. Ennek ellenére tényleg sokféle ember él itt együtt, így ha a nyitottság problémát okoz, kevésbé ajánljuk.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros
VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Az ingatlan piac

Jobb árak, felújítandó lakások.

A kevésbé jó állapotú bérházakban jutányosabb áron lehet lakáshoz jutni, ami egy kis felújítással tökéletes otthon, vagy akár befektetés is lehet. Azzal mindenesetre érdemes számolni, hogy maga a ház, amiben a lakások találhatóak, nem hibátlanok. A Ligetvárosi ingatlanok magasabb áron érhetőek el, de nagyon jó befektetések. A Liget projektnek köszönhetően egyre népszerűbb ez a területe a városnak.

VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Amivel szerelembe esel

A szabadsággal, ami átjárja az utcákat.

Külső-Erzsébetváros egy olyan környék, ahol azonnal alatt otthon tudod magad érezni. Itt nyoma sincs elegáns üzleteknek, magamutogatásnak, vagy elérhetetlen luxusnak. A VII. kerület legélhetőbb része, ahol természetesnek és természetközelinek lehet maradni. Ha eleged van a belváros zajából és sznobságából, ez a környék óriási felüdülés lesz!

VII. kerület Külső-Erzsébetváros

Ingatlant keresek Külső-Erzsébetvárosban