No Comments

Hogyan keressünk albérletet kutyásként

Sokan szeretjük a kutyánkat vagy szeretnénk egyet, de ha albérlet keresésről van szó, az ember legjobb barátja nagy gond tud lenni. Alkalmazd tippjeinket, hogy ne legyen az.

 

Albérlet keresés

Az első és talán legfontosabb, hogy ne bonyolítsd túl a keresési feltételeket amikor elkezded a lakás vadászatot. Hagyd üresen a “kisállat hozható” keresési feltételt. Ennek oka, hogy amikor egy tulajdonos felteszi a hirdetést, a legtöbbször vagy üresen hagyja ezt a feltételt vagy beírja, hogy nem hozható, sokszor még akkor is ha amúgy nincs gondja a kutyákkal.

 

Ismerkedés a főbérlővel, kelts bizalmat

Ha találtál egy szimpatikus lakást, itt az ideje, hogy a tulaj vagy főbérlő szimpátiáját is felkeltsd. Beszéljetek telefonon, mesélj magadról, az élethelyzetedről, menj el és nézd meg személyesen is a lakást, találkozz a tulajjal is. Ha minden jól megy és egy hullámhosszon vagytok, akkor áruld el neki, hogy te bizony kutyás vagy és “sajnos” nálad ez egy adottság, mesélj a kutyádról, milyen fajta, mekkora, hogyan szoktál vele kijárni, mennyire emberbarát, milyen képzésekre jártál vele. E sorok írója már mindkét oldalon volt ebben a párbeszédben, volt hogy nem kutyabarát lakást engedett meg nekem a tulaj hogy kivegyek a vizslámmal és én is adtam ki már úgy a lakásomat, hogy a jelentkezőt megismerve, belementem, hogy kutyával költözzön.

 

Tartsd be a szabályokat

Ha a fentiek után megtaláltad új otthonodat és megengedték, hogy kutyával költözz, akkor nincs más hátra mint betartani az írott és íratlan szabályokat. Ismerd meg a társasház szabályait, mutatkozz be a közvetlen szomszédaidnak, mutasd meg vagy mesélj nekik a kutyádról, biztosítsd őket arról, hogy kutyád nem veszélyes és hogy betartjátok a közös együttéléshez szükséges szokásokat is.