No Comments

Merre kávézzunk Budapest belvárosában?

Merre kávézzunk Budapest belvárosában

Budapest belvárosának nem kell szerénykednie a specialty kávézók terén, jobbnál jobb helyek nyílnak naponta, ahol egy egyszerű gyorsan lehúzott eszpresszóból varázsütésre különleges élmény lesz.

 

“Látszólag csak kávéznak az emberek. De nem. Mert a kávé mellett egymás szemébe néznek, beszélgetnek, ötletek születnek, üzletek köttetnek, barátságok, szerelmek szövődnek. És a falak embertörténetek ezreit szívják magukba.”
Csitáry-Hock Tamás

 

Ahogy az idézet is mondja, a kávézás számtalan találkozó ürügy lehet, első randi, üzleti megbeszélés, baráti találkozó, vagy akár éppen egy nehéz nap fénypontja. Itt van három ötlet, ha vágynál egy kis koffeinre és kikapcsolódásra!

 

Kávétársaság

1051 Budapest, Nádor u. 14.
H-P: 08.00.00 -18:00
Szo: 09.00-18.00
V: Zárva

A Nádor utca egyik gyöngyszeme a Kávétársaság, ahol nem csupán elfogyaszthatod a kedvenc italod, de vásárolni is tudsz, sokféle minőségi és különleges szemes kávé, kávéfőző, csésze és egyéb kiegészíthető között válogathatsz, miközben profi baristák segítenek a döntésben. A Kávétársaság azzal a céllal jött létre, hogy megváltoztassa, a hazai – kotyogókon, az Omnia kávén és a sötét pörkölésű olasz eszpresszókon alapuló – kávé kultúrát. Mottójuk: a jó kávé nem luxus! Ezt az ígéretüket be is tartják!
A kávézó kellemes kialakítása, a világos, nagy ablakok akár tanulás, akár munka mellé is ideális környezetet tudnak biztosítani. A széles kávéválaszték állandóan frissül a szezonális ajánlatokkal, de ezen túl süteményeket, teákat és egyéb italokat is lehet fogyasztani. Amennyiben valami újat szeretnél kipróbálni, akár legyen szó egy új ízről, vagy egy újfajta pörkölésről, vedd célba a Kávétársaságot és bízd magad a szakértő baristáikra!

 

Espresso Embassy

1051 Budapest, Arany János utca 15.
H-P: 7:30 – 18:00
Szo-V: 9:00 – 18:00

A Kávétársaság közelében található a Budapest egyik legjobb kávézójaként emlegetett Espresso Embassy. A Rumbach Sebestyén utcában található Printa egykori baristái alapították a helyet, ami megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend. A minimalista dizájn, a menü letisztultsága, a minőségi alapanyagok mind biztosítják a betérőt arról, hogy mostmár jó kezekben van, ami a reggeli kávéját érinti. 2019-ben kibővítették a belső teret, így ide is be lehet telepedni akár egy napra a laptop mellé, de egy elviteles kávéért is mindenképp megéri beugrani. Az Espresso Embassy azért is igazán vagány belpesti kávézó, mert folyamatos kollaboriációinak köszönhetően rengeteg újdonságot kóstolhattok náluk, legyen szó Freyja-s kakaós csigáról, Deli Baba-s szendvicsről, vagy Juiceline-os frissen préselt dzsúzokról, itt az összes budapesti újdonságot ki tudjátok próbálni! Érdemes a Facebook oldalukat követni a szezonális újdonságokat és kávé tippeket illetően!

 

SixLetter Coffee

1054 Budapest, Alkotmány u. 21
H-P: 7:30-19:00
Szo-V: 8:00-19:00

Kicsit odébb sétálva a Bazilika környékéről, a Parlament közelében mindenképp érdemes betérni a SixLetterbe, ami a hét minden napján reggeltől estig várja a látogatókat. A belső dizájn itt is inkább minimalista, gyönyörű világos beltér, a hely védjegyévé vált téglafallal. A SixLetter csak specialty besorolású. kiemelkedően minőségi kávékkal dolgozik, itt el lehet felejteni a plusz cukrot a cappucinoba, mindenféle hozzáadott ízesítő nélkül élvezhető igazán az élmény. Ide érdemes éhesebben étkezni, hiszen nem csupán apró sütiket találunk harapnivaló gyanánt, hanem egész nap elérhető a reggeli menüjük, olyan brunch klasszikusokkal, mint az eggs benedict, vagy a french toast. A SixLetter emeleti részén egy 8 személyes üvegfallal elkerített tárgyaló is rendelkezésre áll azok számára, akik nyugodt körülmények között szeretnének lefolytatni egy privát megbeszélést, üzleti találkozót. A tárgyaló jelenleg díjmentesen igénybe vehető, a honlapon megtalálható telefonszámon érdemes lefoglalni.
Az illusztris épület, a kedves kiszolgálás, a tiszta és minőségi ízek és a letisztult dizájn mindenképpen megér egy látogatást, ahonnan nincs visszaút, könnyű a SixLetter rabjává válni!