No Comments

Így kerülj karácsonyi hangulatba Budapesten

Így kerülj karácsonyi hangulatba Budapesten

Beköszöntött a december, elindult az adventi készülődés is. Budapest belvárosa is ünnepi díszbe öltözik, megnyitnak a karácsonyi vásárok és mézeskalács illat lengi körbe a kivilágított utcákat. Összeszedtünk pár ötletet, hogy milyen programokat érdemes szervezni a hideg téli hétvégékre, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk!

 

Fényfestés a Bazilikán

Bár a karácsonyi vásárokon sokszor nagy a tömeg és alapvetően inkább talán a turistáknak szól, mint a budapestieknek, mégis érdemes lehet ellátogatni a Bazilikához. Az Adventi Ünnep a Baziliánál névre hallgató karácsonyi vásárt december 31-ig lehet meglátogatni. Míg a portékák és árak tekintetében nem különbözik sokban jóval nagyobb testvérétől a Vörösmarty téren, a fényfestés a grandiózus templom falain igazán különleges élmény. 2019-ben egyébként ez a vásár lett Európa legjobb karácsonyi vására, így érdemes adni neki egy esélyt. A helyszín mindenképp egyedivé teszi az élményt. A vásár látogatásához védettségi igazolvány szükséges, amit belépés előtt ellenőriznek.

 

Forralt borozás

Hangulatos a karácsonyi vásár, de ha a város legjobb forralt borát keressük, semmiképp ne itt keressük. A város különböző pontjain is kóstolhatunk ebből az igazán karácsony finomságból egy-egy bögrével. A belváros közepén, a Fashion streeten található ÉS Bisztró tökéletes választás lehet, ha igazi hütte hangulatban fogyasztanánk el italunk, a feldíszített sétálóutcában gyönyörködve. Az Opera közelében található Café Zsivágó a finom forralt bor mellé igazi 19. századi szalon hangulatot kínál, míg a Liszt Ferenc téren található Café Vian Párizst idézi meg a betérőnek. Utóbbiban igazán izgalmas grogokat és puncsokat is lehet kóstolni a klasszikus forralt bor mellett. A nyüzsgő hetedik kerület szerelmeseinek pedig a Keksz éttermet ajánljuk a Madách téren, ahol szintén már kapható a szezonális finomság.

 

Forralt borozás Budapesten

 

Korcsolyázás

Míg Magyarország adottságai nem kedveznek több téli sportnak sem, jégkorcsolyázásra több remek lehetőség is adódik a téli időszakban. Az egyik talán legismertebb és legszebb környezetű pálya a Műjég a Vajdahunyad váránál. Ide 1500 forint a belépő, ami online is megvásárolható. Védettségi igazolvány nem szükséges.

Aki kissé eldugottabb, de ugyanúgy mesebeli környezetben korcsolyázna egyet, azoknak az Óbudán, a Fő téren található pályát ajánljuk. A belépés ide ingyenes, de védettségi igazolvány szükséges hozzá.
Azoknak, akik kipróbálnák, milyen a város felett korcsolyázni, mindenképp érdemes a WestEnd Bevásárlóközpont tető kertjében található Winter Wonderlandbe ellátogatni. Körhinta, jégpálya, téli ételek és italok várják az idelátogatókat. A pályára a belépő 1500 forint, ami a bevásárlóközpontban levásárolható.

És végül a legextrémebb jégpálya, ami idén nyit először, a Budapest Park Jégvilága. A tavasztól őszig tánctérként funkcionáló területet varázsolják jégpályává, több, mint 1200 négyzetméteren! 1500-2000 forint között mozognak a jegyárak, ami 90 perc korcsolyázást jelent. Védettségi igazolvány szükséges a látogatáshoz.

 

Budapesti korcsolyázás

 

Ajándékok beszerzése

Ha nem minden ajándékot online vásárolnánk meg, érdemes a hétvégén a Budapest számos pontján fellelhető piacokat és vásárokat felkeresni. Itt ugyanis rengeteg kreatív, különleges, odafigyeléssel, házilag készített ajándékot találhatunk. Ezzel olyan kisvállalkozásokat, alkotókat támogathatunk, akik a vírushelyzetben különösen nehéz helyzetbe kerültek. A kézzel készült ajándékoknál pedig garancia, hogy nincs még egy ugyanolyan sehol, mint amit mi választottunk.

A Gozsduban minden hétvégén megtalálhatóak az árusok, régiségeken át, ékszerekig, festményekig, karácsonyi díszekig minden megtalálható.

December minden vasárnapján egészen karácsonyig lesz WAMP vásár, különböző pontjain a városnak. Lesz Kiskertpiac vásár is a Madhouse-ban az Anker közben, ahol egészen egyedi kisvállalkozók termékeivel találkozhattok, grafikusok, dizájnerek is jelen lesznek.

Akármilyen elfoglaltságokat is találunk a hideg decemberi hétvégékre, kellemes ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!